دکوراسیون اتاق خواب
شما در زمان چیدمان اتاق خواب خود در مرحله اول باید به این موضوع توجه کنید که فضایی که قصد دیزاین آن را دارید چه مساحتی را در اختیار شما قرار می دهد. وسایلی که برای یک اتاق خواب بزرگ […]
تمام نکاتی که درباره ام دی اف و برند های ام دی اف باید بدانید
ام دی اف متریالی نام آشنا و پر کاربرد در صنعت چوب و دکوراسیون داخلی می باشد. که در چند دهه اخیر توانسته مخاطبان زیادی را در صنایع مختلف به خود جذب کند.
با این وجود هنوز هم افرادی هستند که تنها نام ام دی اف را شنیده اند و هیچ اطلاعاتی درباره ی آن ندارند. و ممکن است در ذهن آنها سوالاتی نظیر ام دی اف چیست، کاربرد آن چیست، از چه موادی تشکیل شده است و… نقش بسته باشد.
شناخت مهم ترین فرآورده چوب موضوعی است که در برحه های زمانی متفاوت مثل خرید یک سرویس خواب یا خرید کابینت برای آشپزخانه و خیلی از موارد دیگر به کمکمان خواهد آمد. در این مقاله ما با مهم ترین نکاتی که درباره ام دی اف باید بدانیم آشنا خواهیم شد
ام دی اف چیست؟
ام دی اف، یکی از مهم ترین مشتقات چوبی است که امروزه در تولید محصولات متفاوتی در صنایع مختلف کاربرد دارد. ام دی اف از خمیر چوب در تلفیق با چسب تولید می شود و تحت فشار بالایی در پروسه تولید قرار می گیرد.
به همین دلیل از تراکم زیادی برخوردار است و به عقیدهی بسیاری از کارشناسان می تواند یک جایگزین فوق العاده و اقتصادی تر نسبت به چوب باشد. امکان حکاکی یا ایجاد انحنا در ام دی اف نیز به راحتی امکانپذیر است. اما ام دی اف مخفف چه عبارتی است؟
MDF مخفف عبارت Medium Density Fiberboard می باشد که معنی تحت الفظی آن تخته فیبر با تراکم (چگالی) متوسط است.
دانسیته ام دی اف در مقایسه با دو فرآورده دیگر چوب متوسط در نظر گرفته شده است که در ادامه با این دو فرآورده بیشتر آشنا می شویم.
بهترین نوع ام دی اف موجود در بازار کدام است؟
اگر بخواهیم درباره بهترین نوع ام دی اف صحبت کنیم، درابتدا باید بگوییم که مهم ترین ملاک برای تشخیص بهترین نوع ام دی اف میزان دانسیته آن است. یعنی هر چقدر تراکم خمیر ام دی اف در مغز آن بیشتر باشد ام دی اف مقاومت و طول عمر بیشتری خواهد داشت. به طور میانگین باید در هر متر مکعب چگالی ام دی اف 800 کیلوگرم باشد.
اما ام دی اف به طور کلی دارای دوقسمت مغز ام دی اف و روکش ام دی اف است. تمرکز تولیدکنندگان ام دی اف در واقع بر روی تنوع روکش های آن بوده. که در واقع از مهم ترین ویژگی های ام دی اف همین تنوع بالا در نقش و رنگ روکش های آن است. پر استفاده ترین روکش های ام دی اف در بازار ایران را در ادامه با هم بررسی می کنیم.
1. روکش ام دی اف سینکرونایز:بهترین نوع روکش همین ام دی اف سینکرونایز است. این روکش ام دی اف حالت تاری و پودی دارد که علاوه بر چشم نواز بودن ضد خش و مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوربت نیز می باشد.
2. روکش ام دی اف هایگلاس: این روکش بیشتر در وسایلی همچون کابینت هایگلاس استفاده می شود. چون جدای بر جنبه کاربردی بیشتر از لحاظ بصری مورد توجه قرار گرفته است. این روکش ها بسیار براق هستند به طوری که شباهت های زیادی با شیشه دارند. اما متاسفانه ام دی اف هایگلاس معمولا ضد خش نیست و در برند های بزرگ آن مانند هایگلاس تُرک AGT ضد خش هستند که آن هم بسیار گران قیمت است.
. روکش ام دی اف وکیوم یا ممبران: این روکش ها با استفاده از دستگاه خلا پرس وکیوم بر روی ورق ام دی اف خام چسبانده خواهند شد که در صنعت کاربرد های متنوعی دارد و مانند روکش های سینکرونایز ضد خش هستند. اما ام دی اف وکیوم مقاومت خوبی دربرابر حرارت ندارد و در مواجه با گرما درز و پیوند آن با ام دی اف خام باز خواهد شد.
اشتباه نکنید؛ ملامینه ام دی اف نیست!
باور نادرستی که به تازگی توسط سودجویان در بین مردم جا افتاده است این است که ملامینه همان ام دی اف است. باید بگوییم اصلا این طور نیست. ملامینه در اصل همان نئوپان است که روی آن روکش ام دی اف پرس می شود. اما شما با چه روشی می توانید ام دی اف را از ملامینه شناسایی کنید؟ حقیقت این است که شناسایی محصولات روکش شدهی ام دی اف از نئوپان و ملامینه، کار چندان آسانی نیست و تنها افراد حرفه ای که مویی در آسیاب سفید کرده اند، قادر به این کار هستند. اما به عنوان راهنمایی به شما پیشنهاد میکنیم از این تصویر کمک بگیرید.
بیماری ام دی اف چیست؟ آیا واقعا ام دی اف سرطان زاست؟
در فرآیند مخلوط شدن الیاف چوب با چسب، رزین و موم گازی شیمیایی به نام فرمالدهید تولید می شود که اگر انسان برای مدت زمانی طولانی و مداوم در معرض این گاز قرار بگیرد احتمال مبتلا شدن به سرطان وجود دارد. ما در تیم تحریریه پیت کت با مصاحبه و همچنین کمک گرفتن از واحد تحقیق و توسعه (R&D) مجموعه های با سابقه ای درخشان در حوزه تولید محصولات ام دی اف همچون گروه تولیدی بلج به این نتیجه رسیدیم که این گاز خطری برای سلامتی انسان ندارد.
زیرا این گاز تنها در هنگام مخلوط شدن ایجاد و منتشر می شود. و زمانی که تخته های ام دی اف تحت گرما و فشار پرس می شوند بخش اعظمی از این گاز خارج می شود. اما در هنگامی که ام دی اف روکش می شود مقداری از این گاز در زیر روکش ام دی اف محبوس می شود. که جای نگرانی نیست چون در حینی که تخته های بزرگ ام دی اف توسط دستگاه های برش پانل بر و اره دور کن به قطعات کوچک تر برای تبدیل شدن به محصول برش داده می شوند گاز فرمالدهید به طور کامل از ام دی اف خارج می شود و بدین ترتیب خطری سلامت مصرف کنندگان محصولات ام دی اف را تهدید نخواهد کرد.
از ام دی اف چه محصولاتی تولید می شود و آیا ضخامت ام دی اف در این محصولات مهم است؟
همان طور که پیش تر اشاره کردیم ام دی اف به دلیل ویژگی های برتری که نسبت به سایر فرآورده های چوب دارد، به محض ورود به بازار مورد استقبال صنایع مختلفی قرار گرفت. از جمله مهم ترین محصولاتی که در حال حاضر با ام دی اف ساخته می شود می توانیم به انواع سرویس خواب ام دی اف، دراور، کمد لباس و جالباسی، میز تحریر، تخت خواب دو طبقه یا انواع تخت خواب میهمان میزبان، تخت خواب تاشو، ساخت انواع مدل های کابینت ام دی اف و همچنین صنایعی دیگری همچون جعبه سازی و ساخت دیوار های کاذب و درب اشاره کنیم
در پایان امیدواریم که شما با مروری بر نکات بالا بتوانید دانشی جدید کسب کنید تا بتوانید محصولات ام دی افی که مورد نیازتان می باشد را خریداری کنید.
در پایان امیدواریم که شما با مروری بر نکات بالا بتوانید دانشی جدید کسب کنید تا بتوانید محصولات ام دی افی که مورد نیازتان می باشد را خریداری کنید.
نظرات کاربران